Akıllı Saat Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Basitçe söylemek gerekirse, bir akıllı saat, bir kol saati veya başka bir zaman tutma cihazı gibi görünmek üzere tasarlanmış giyilebilir bir bilgisayardır.

Birçok modern akıllı saat, zamanı göstermeye ek olarak Bluetooth bağlantısına sahiptir. Bir akıllı telefon ile eşleştirildiğinde saat, kablosuz bir Bluetooth adaptörü görevi görerek akıllı telefonun işlevselliğini kullanıcının bileğine getirir. Kullanıcı, mobil cihazından arama yapabilir ve alabilir, gelen kutularını ve hava durumunu kontrol edebilir, müzik çalabilir, e-posta yazabilir, dijital asistana sorular sorabilir ve daha fazlasını saatin arayüzü üzerinden yapabilir.

Bir akıllı saatin çok çeşitli işlevleri vardır:
kalp atış hızı, oksijen doygunluğu, kan basıncı ve sıcaklık gibi yaşamsal belirtilerin sağlık bilişimini kullanarak izlenmesi;
Temassız Teknoloji ve Elektronik Cüzdan Kullanımı
mesajlaşma ve arama gibi bir cep telefonunda bulunanlara benzer işlevler;
Saat, kullanıcının düştüğünü algıladığında hemen bir SOS sinyali gönderir.
senkronize edilmiş sosyal ağ ve diğer akıllı telefon uygulamalarından gelen uyarılar;
oyun oynamak, müzik dinlemek, resimlere bakmak vb.
nerede olduğunuzu anlamak için harita, pusula ve altimetre gibi araçlar; ve GPS izleme.
Akıllı Saat Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
1:- Fiyat
Üst düzey bir akıllı saatin daha fazla paraya mal olmasının iyi bir nedeni var. Üstün görünümüne ve yapısına ek olarak, daha ucuz akıllı saatlerin boy ölçüşemeyeceği en son teknolojik özelliklere sahiptir.

Bunu söyledikten sonra, bu, ekonomik bir kol saatinin hiçbir şekilde yararsız olduğu anlamına gelmez. Aslında, en ucuz sürümlerde bile artık birkaç yıl önce bile hayal bile edilemeyen bir dizi ekstra var. Apple, Garmin ve Samsung, Hindistan’da satın alınabilecek üst düzey akıllı saatler sağlar.

Fossil, Amazfit, OnePlus, Xiaomi gibi akıllı saat üreticisi markalardan ve daha birçok farklı alternatif, fiyatınız düştükçe karşınıza çıkıyor. Bir akıllı saate 5.000 Rs’den fazla harcamayı önermesek de, bu fiyat aralığındaki modeller yalnızca daha büyük ekrana sahip fitness kayışlarıdır.

Benzer şekilde, sırf herkes yapıyor diye dışarı çıkıp bir Apple Watch veya saçma sapan fiyatlı başka bir ürün almamalısınız. Öncelikle mevcut seçenekleri, tercihlerinizi ve mali kısıtlamalarınızı öğrenerek ihtiyaçlarınız için en iyi akıllı saati seçin.

Ayrıca okuyun: Hindistan’daki En İyi 9 Kronometre Üreticisi ve Tedarikçisi
2:- Ekran
Oppo ve RealMe, tüketicilere her zamankinden daha geniş bir alternatif yelpazesi sunan, giyilebilir cihaz pazarında dalgalar yaratan iki şirkettir.

Bir akıllı saatin ekranı artık her zamankinden daha önemli. Apple ve Samsung’un premium akıllı saatlerinde OLED ekranlar bulunur. RealMe, Oppo ve Xiaomi gibi bütçe seçeneklerinde giderek daha yaygın olmasına rağmen LCD ekranlar daha az yaygındır.

Birçok orta sınıf akıllı saatte bulunan AMOLED ekranlar, daha pahalı modellerde görülen LCD ekranlardan daha iyi bir değere sahiptir. OLED ve AMOLED ekranlar hem içeride hem de dışarıda daha fazla güç tasarrufu sağlar ve daha iyi okunabilirlik sunarken, LCD ekranların pil ömrü düşük olabilir.

3: – Sağlık Takibi
Günümüzde sağlık izleme, akıllı saatlerin en öne çıkan işlevlerinden biridir. Popüler bir kullanım, adımları sayma ve bundan hareketle kişinin bir egzersiz rutininin ne kadarını tamamladığını belirleme yeteneğidir.

Kız çocuklarına yönelik akıllı saatlerde sağlık takibi, teknolojik gelişmeler sonucunda basit adım saymanın çok ötesine geçti. Artık çok sayıda akıllı saat, bir zamanlar çok daha pahalı cihazlar için ayrılan bir dizi kullanışlı özellik sunuyor.

En büyük sağlık özelliklerinden bazıları Amazfit ve Garmin’in ürünlerinde bulunabilirken, Apple, kalp krizlerini erken tespit ederek birçok hayatı kurtaran Apple Watch ile kalp izlemede lider durumda.

Fiziksel sağlığınıza önem veriyorsanız, aktivite ve spor takibine ek olarak derinlemesine sağlık izleme işlevlerine sahip bir kol saati seçin.

4:- İşletim Sistemi ve Uygulama Seçimi sistemi
Akıllı saat işletim sistemi seçimi, uygulama seçiminden önce gelir. iOS çalıştıran bir iPhone’unuz varsa, seçtiğiniz kol saatini kullanabilirsiniz, ancak Apple Watch serisi en iyi şekilde çalışacaktır. Uyumluluk sorunları nedeniyle, Apple Watch Android kullanıcıları için bir seçenek değildir, ancak aralarından seçim yapabileceğiniz birçok başka akıllı saat vardır.

Akıllı saatler oldukça kompakt olabilse de, onlar için zaten binlerce uygulama var. WhatsApp ve Uber gibi popüler uygulamaların akıllı saat için optimize edilmiş sürümleri zaten mevcuttur.

Pek çok iyi kullanılan uygulama Apple Watch ile uyumludur ve Samsung’un Tizen İşletim Sistemi buna ayak uyduruyor gibi görünmektedir. Artan sayıda saate özel uygulamanın üstesinden gelmek için Google bile Wear OS’yi geliştirdi. Sonuç olarak, zaten kullanmakta olduğunuz çok çeşitli uygulamalarla çalışan bir saat aramalısınız.

5:- Bağlantı
Bluetooth, Wi-Fi ve dahili GPS, modern akıllı saatlerde olağandır. Bir eSIM, daha maliyetli bazı modellerde isteğe bağlı hücresel LTE erişimini etkinleştirmek için normal bir SIM kartla yapılandırılabilir.

GPS özellikli ve hücresel özellikli bir kol saati, akıllı telefondan bağımsız olarak kullanılabilir. Akıllı saatin dahili GPS’i sayesinde telefonunuza ihtiyaç duymadan koşu yapabilir, yürüyüş yapabilir, arama yapabilir ve hareket edebilirsiniz. Bu özelliklerden dolayı piller daha hızlı boşalabilir.

6:- Pil Ömrü
Pil ömrü hâlâ yaygın bir müşteri şikayeti olsa da, son yıllarda bu alanda önemli ilerlemeler görüldü. Apple Watch ve Wear OS cihazları gibi popüler akıllı saatlerin pil ömrü iki gün olarak derecelendirilmiştir.

Gücünü Snapdragon Wear 3100 işlemciden alan saatler, pil ömrünü tek bir şarjla beş güne kadar uzatma seçeneğine sahiptir. Piyasadaki erkekler için akıllı fitness saatlerinin çoğu 5-7 gün çalışabilir, ancak daha gelişmiş işlevlerle bu süre önemli ölçüde azalır.

Daha yeni akıllı saatler genellikle daha yüksek kapasiteli bir pile ve daha hızlı şarj sistemine sahiptir. Örneğin, yeni Apple Watch Series 7’nin yalnızca kırk beş dakikada sıfırdan yüzde seksene şarj olduğu söyleniyor, bu Series 6 modeline göre yüzde 33’lük bir gelişme.

Selefinden bile daha hızlı olan yeni OnePlus saati, yalnızca 10 dakikada sıfırdan yüzde 43’e kadar şarj edilebiliyor.

7: – Uygulama Desteği
İyi bir akıllı saati neyin iyi yaptığına dair tartışmalarda yaygın bir ihmal vardır. Hem Apple’ın WatchOS hem de Google’ın Wear OS’si, bazıları ilgili uygulama mağazaları aracılığıyla doğrudan giyilebilir cihaza yüklenebilen çok çeşitli üçüncü taraf uygulamalarla uyumludur. Bildirim sağlamak için bir akıllı telefona ihtiyaç duymak yerine, uygulamalar artık saatte yerel olarak çalışabilir.

Bu ikisinin ötesinde, saygın bir uygulama mağazası sağlayan ve çeşitli özelliklere erişimi kısıtlayan başka bir akıllı saat platformu yoktur. Orijinal ekipman üreticisi (OEM) bir yazılım güncellemesi yayınlayana kadar, daha ucuz akıllı saatlerin özel saat yüzleri kurmanıza izin vermemesinin ana nedenlerinden biri budur.

Ayrıca şunu okuyun: Hindistan’daki En Güvenilir Saat Markaları
8:- İletişim
Bir akıllı saatin yardımıyla, cevapsız aramalar ve kısa mesajlar gibi en son iletişim bildirimlerinizi takip etmek artık çok daha kolay. Telefonunuzu çıkarmanıza bile gerek kalmadan sizi kimin aradığını veya mesajlaştığını hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

Saatinizin bir metin mesajı alması durumunda, sizin adınıza kısa, hazırlanmış bir yanıt gönderebilir. Apple ve Samsung tarafından üretilenler gibi diğer üst düzey akıllı saatler, telefonunuzdan bağımsız olarak arama yapmanıza ve almanıza olanak tanır.

9: – Yapı Kalitesi
Bir akıllı saat için alışveriş yaparken çoğunlukla iki kadran seçeneğiyle karşılaşırsınız: daha yaygın olan yuvarlak kadran ve daha az yaygın olan kare veya dikdörtgen kadran. Alıcı kendi zevkine göre seçim yapabilir; üstün bir seçim yoktur. Ben yuvarlak bir yüzü tercih etsem de bazen kare ya da dikdörtgen bir yüzün sağladığı ekstra alan buna değer.

Ucuz akıllı saatlerin kayışları ve kasaları genellikle yüksek kaliteli deri veya metal yerine plastik veya kauçuktan yapılır. Plastik muhafazalar ve dayanıksız silikon kayışlar onlar için normdur. Ödediğinizin karşılığını aldığınız doğrudur ve bu durumda daha yüksek akıllı saat fiyat etiketi, daha yüksek bir yapım standardı anlamına gelir.

Alüminyum veya paslanmaz çelikten yapılmış bir akıllı saat, daha ucuz bir metalden yapılmış olandan daha üstün olacaktır. Benzer şekilde, deri, güvenlik camı, plastik vb. söz konusu olduğunda geniş bir kalite yelpazesi vardır.

Çoğu üretici, bu akıllı saatler günlük kullanım için tasarlandığından, modellerinde sağlam yapıya yer verir. Bazıları kendi başlarına hafif darbelere ve çarpmalara dayanacak şekilde üretilirken, diğerleri onları toz ve sudan korumak için IP sertifikasına sahiptir.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın