Yeni Çalışma Gece Çalışmalarına Işık Tutuyor

Yeni bir çalışma, sizi işte daha uyanık hale getirebilecek ve izindeyken daha iyi uyumanıza yardımcı olabilecek ipuçları sunuyor.

Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar, simüle edilmiş bir gece vardiyasında çalışan ve erken saatlerde 15 dakikalık beş periyot boyunca parlak ışıklara maruz kalan katılımcıların, hemen değil daha sonra daha uyanık hale geldiğini buldu.

Araştırmacılardan biri olan PhD Charmane Eastman, onlara yardım edenin sadece ışıklar olmadığını söylüyor.

“Deney” grubundaki insanlara – parlak ışığa maruz kalanlara – eve giderken takmaları için koyu renkli güneş gözlükleri de verildi ve sabah 8: 30’da doğruca yatağa gittiler.

Deney grubundakiler, sabah 8:30 ile akşam 3:30 saatleri arasında karanlık odalarda uyudular. ilk iki gece vardiyasından sonra, 08:30 – 13:30 üçüncü gece vardiyasından sonra ve hafta sonu iki izin gününde sabah 3’ten öğlene kadar.

Simüle gece vardiyalarında da çalışan kontrol grubundaki insanlara parlak ışıklar verilmedi, loş ama koyu olmayan Mustang MU1959 07 Erkek Güneş Gözlüğü gibi güneş gözlükleri verildi ve sınırsız uyumalarına ve istedikleri kadar dış mekan ışığına maruz kalmalarına izin verildi.

24 katılımcının tamamı saat 23:00’ten itibaren çalıştı. iki gün tatil ile sabah 7’ye kadar.

Eastman ve doktora sonrası araştırmacı meslektaşı Mark Smith, katılımcıların vücut saatlerini daha normal hale getirmek için çalışmayı yürüttü. Ve parlak ışıkların, karanlık güneş gözlüklerinin ve zorunlu uyku saatlerinin gece çalışanlarının daha uyanık olmalarına ve daha az anormal hissetmelerine yardımcı olduğunu gördüler.

Eastman, WebMD’ye, bulguların gerçek vardiyalı çalışanların “çalıştıkları yere veya dinlenme odasına ışıklı kutular kurabileceklerini” ve sonunda kendilerini daha iyi ve daha keskin hissedeceklerini gösteriyor.

“Güneş gözlükleri de önemlidir” diyor. “Çok fazla mavi ışığı kestiler, sabahın o ışığı gerçek vardiyalı çalışanların uyum sağlamasını engelleyen şeydir. Dışarı çıkarsanız, o ışık vücut saatinize sabah olduğunu söyler. Yani gerçek gece vardiyası çalışanı asla uyum sağlamaz. Biz kandırıyoruz. gecenin gündüz, gündüzün gece olduğunu düşünen vücut saati.”

Deney grubundakilere, izin günlerinde sabah 3’te yatmaları, vücut saatlerini kısmen sıfırlamaları, böylece uyuyabilmeleri ve akşamları biraz normal hissetmeleri söylendi.

WebMD’ye, gece vardiyası çalışanlarının da “çok karanlık” odalarda uyumaları gerektiğini, pencerelerden ışık süzerek yeterince uyuyabileceklerini düşünseler bile, diyor WebMD’ye.

Çalışmanın deney grubundakilerin pencerelerine siyah plastik yerleştirildi.

Araştırmacılar ayrıca, deney grubundakilerle yaptıkları adımları atarak “vücut saatini sıfırlama” konusundaki başarılarını belirlemek için tükürükteki kimyasalları ölçtüler.

“Gece vardiyasındaysanız telefonunuzun fişini çekin, kapıya zili çalmamak için işaretler koyun, vardiya bitiminde çok fazla kahve içmeyin” diyor. “Alkol genel olarak insanların uykuya dalmasına yardımcı olur ama etkisi geçer ve uykudan uyandırır. Erken uyanmak en büyük sorundur.”

Önemli bir bulgunun, gece vardiyasında çalışan işçilerin (o ve Smith gece vardiyasını 23:00 – 07:00 olarak tanımladılar, çoğu kişi bunu “mezarlık” vardiyası olarak tanımlıyor) izin günlerinde geç kalkmaları gerektiğini söylüyor, ancak öğlenden önce değil.

Bilim adamları, deney grubundaki işçilerin bilgisayarlı görevlerdeki performansı zaman içinde iyileştirebildikleri, ancak kontrol grubundakilerin olmadığı sonucuna vardılar.

Sleep dergisinde yayınlanan çalışma, ışık terapisinin, güneş gözlüklerinin ve sıkı uyku programlarının gece vardiyasında çalışanların “uzlaşmalı bir sirkadiyen faz pozisyonu” oluşturmasına yardımcı olduğunu, bunun da gece vardiyasında performansın ve uyanıklığın artmasına neden olurken, kapalıyken yeterli gece uykusuna izin verdiğini söylüyor. günler.

Smith, “Bu çalışmanın ana bulgusu, gece vardiyası uyanıklığını iyileştirmek ve gündüz uykusunu uzatmak için gece vardiyasına ve gündüz uyku programına tam fizyolojik uyumun gerekli görünmemesiydi” diyor. “Bunun yerine, planlanmış ışığa ve karanlığa maruz kalmanın kullanıldığı kısmi fizyolojik adaptasyonun, gece vardiyası performansını gündüz seviyelerine geri getirmek için yeterli olduğunu bulduk.”

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın